... της Δυτικής Ελλάδος, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Ηλείας, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Απόστολου Κατσιφάρα και με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργου Αγγελόπουλου.Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Απόστολος Κατσιφάρας στην ομιλία του σημείωσε ότι η περιφέρεια μας έχει μεγάλα πλεονεκτήματα. «Έχουμε μεγάλο ενεργό κομμάτι αγροτών κυρίως στην Ηλεία και την Αιτωλοακαρνανία, έχουμε κατάλληλο μικροκλίμα για παραγωγή προϊόντων 12 μήνες το χρόνο και έχουμε επίσης υδάτινους πόρους στην περιοχή που αν αξιοποιηθούν θα έχουμε κατάλληλο υδροφόρο ορίζοντα για τις παραγωγές μας. Αυτά τα πλεονεκτήματα να τα εκμεταλλευτούμε και τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα για όλους», ανέφερε ο κ. ΚατσιφάραςΟ αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας κατά την ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: « Για το καλάθι προιόντων της κάθε περιφέρειας θα επιλέγονται τα ποιοτικότερα προϊόντα της περιοχής, που θα συνδυάζουν την ιστορία της περιοχής από όπου προέρχονται τα προϊόντα. Για την Ηλεία στον πρωτογενή τομέα έχουμε τις ελιές, το λάδι, το γάλα, το κρασί, τη φράουλά, τη σταφίδα κ.α. Επίσης θα έχουμε και παραδοσιακά προϊόντα τα οποία θα προέρχονται από την περιοχή μας και θα προορίζονται για εξαγωγές, με σκοπό την τόνωση της αγροτικής και τοπικής οικονομίας».Ο Γιώργος Αγγελόπουλος, αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας σημείωσε ότι: «Για να εξασφαλίσουμε την ποιότητα των προϊόντων πρέπει να καταφύγουμε στην βιολογική καλλιέργεια και στην τοπική αγροτική παραγωγή. Η ανάπτυξη της Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος στηρίζεται στην ενίσχυση των παραγωγικών δυνάμεων της περιοχής, ενώ στο καλάθι των προιόντων θα παίξουν ρόλο και τα γεωγραφικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της κάθε περιοχής».Στην σύσκεψη παρόντες ήταν οι δήμαρχοι Πύργου και Ανδραβίδας- Κυλλήνης Μάκης Παρασκευόπουλος και Δημήτρης Αρβανίτης, αντιδήμαρχοι, περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων και ομάδων παραγωγών κ.α.