...ήταν φημισμένος για τις γευστικότατες τρούφες που παρήγαγε.Η αρχαία Ήλιδα ήταν η περιοχή όπου καλλιεργούνταν τρούφες, σύμφωνα με ιστορικές πηγές και μάλιστα το προϊόν είχε εξαιρετική φήμη για την ποιότητά του, κάτι αντίστοιχο μ’ αυτό που λέμε σήμερα «ονομασία προέλευσης». Οι αρχαίοι Έλληνες τις ήξεραν ως ύδνον και πίστευαν ότι είχαν δημιουργηθεί από τους κεραυνούς τού Δία. Θεωρούνταν αφροδισιακές, φήμη που τις ακολουθεί μέχρι και σήμερα. Η άγρια τρούφα που θεωρείται και πιο γευστική, καλλιεργείται σήμερα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, όμως, εφόσον το προϊόν ευδοκιμούσε στην Ηλεία, κατά το παρελθόν, γιατί να μην διερευνηθεί η δυνατότητα να καλλιεργηθεί ξανά στον τόπο μας;Μια τέτοια προοπτική θα μπορούσε να βελτιώσει αρκετά το εισόδημα πολλών Ηλείων που θα ακολουθούσαν αυτή την καλλιεργητική επιλογή, αφού η τρούφα παγκοσμίως έχει ανοδική πορεία στις αγορές. Τι περιμένουμε, λοιπόν;